2021-04-30 08:11:43• hírek • Bede Emőke

Közel ezer Szatmár megyei lakos használta már ki a mobil oltócsapat kínálta lehetőséget

Újabb sikeres oltási akción van túl a belügyminisztérium mobil oltóegysége: csütörtökön Kökényesden nem kevesebb mint 190 főt oltottak be, így a kolozsvári katonai kórház csapata immár 946 személyt immunizált részlegesen a felkeresett hét Szatmár megyei községben.

Altfatter Tamás prefektus elégedettségét fejezte ki az említett csapat tevékenységével kapcsolatban, de pozitívan értékelte a helyi hatóságok aktív szerepvállalását és a lakosság nyitottságát is. A mobil oltóközpont az ortodox húsvét idejére felfüggeszti az akciót, viszont a hosszú hétvége után, május 4-én ismét terepre vonulnak majd, Krasznabélteken folytatva az immunizációt.



Több az elérhető oltás, mint ahányan időpontot foglaltak


Nem csak a mobil oltócsapatok által lehet oltáshoz jutni, hiszen Szatmár megyében továbbra is teljes gőzzel üzemelnek az oltóközpontok is. Az oltási platform szerint már jóval több a szabad dózisok száma, mint ahányan a várólistákon szerepelnek. A Pfizer-BioNTech által gyártott vakcinára jelenleg 34.868-an várnak, a még le nem foglalt adagok száma pedig cikkünk megjelenésének pillanatában 206.120 volt. A Moderna várólistáján 1396-an szerepelnek, 57.623 dózis pedig még szabadon elérhető. Az AstraZeneca vakcinájából 93.060 adag oltás érhető el, előjegyzéssel azonban már csak 432 fő rendelkezik.


Szatmár megyében jelen pillanatban összesen már csak 16-an vannak várólistán, mindannyian Turcon, az AstraZenecára foglaltak időpontot. A szabad dózisok száma több mint 5700: Pfizer – 3645, Moderna – 465, AstraZeneca – 1377. Ám nem csak az oltóközpontokban folyik a lakosság immunizálása, a mobil oltóegységek ugyanis folyamatosan járják a megyét, melynek köszönhetően a városoktól távolabb élők számára is elérhető közelségbe kerül a vakcina. Ezen felül a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal és a közegészségügyi igazgatóság már keresik arra a megoldást, hogy a húsvéti hosszú hétvégét követően oltási maratonnal és egy autós - drive through - oltóközpont létesítésével is segítsék a lakosság immunizálását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: